Thursday, June 19, 2014

Τι έχει συμβεί μέχρι στιγμής;


Δομημένος Διάλογος και τα αποτελέσματα με το πέρασμα των χρόνων: για να μπορέσετε να καταλάβετε καλύτερα το δομημένο διάλογο, ρίξτε μιά ματιά στους΄κύκλους που έχουν διεξαχθεί στο παρελθόν και δείτε πως τα αποτελέσματά τους με την φωνή των νέων χρησιμοποιούνται για τον εμπλουτισμό των πολιτικών της ΕΕ .

1ος Κύκλος Δομημένου Διαλόγου (από 1η Ιανουαρίου 2010 έως 30 Ιουνίου 2011) - "Απασχόληση των Νέων"
Ο πρώτος κύκλος του δομημένου διαλόγου  επικεντρώθηκε στο φλέγων θέμα τμε τίτλο  "Απασχόληση των Νέων", με κάθε οικοδομική φάση του να βασίζεται στα αποτελέσματα της προηγούμενης Προεδρίας. οι τρεις προεδρίες που φιλοξένησαν  τις διασκέψεις  νεολαίας της ΕΕ ήταν η Ουγγαρία, το Βέλγιο και η Ισπανία. Μπορείτε να δείτε την επισκόπηση του πρώτου κύκλου του Δομημένου Διαλόγου διαλόγου στη Σύνοψη που δημοσίευσε το Τμήμα Νεολαίας του Υπουργείου Εθνικών Πόρων στην Ουγγαρία.


Αποτελέσματα
Στο τέλος αυτού του 18μηνου κύκλου του δομημένου διαλόγου, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε Ψήφισμα υπογραμμίζοντας τις σημαντικές συστάσεις από τη διαδικασία.


2ος Κύκλος Δομημένου Διαλόγου (από 1η Ιουλίου 2011 έως 31 Δεκεμβρίου 2012) - "Η συμμετοχή των νέων στη δημοκρατική ζωή της Ευρώπης"
Ο δεύτερος κύκλος του δομημένου διαλόγου επικεντρώθηκε στην θεματική προτεραιότητας «Συμμετοχή των Νέων στη Δημοκρατική Ζωή της Ευρώπης», με κάθε μία από τις χώρες της Προεδρίας (Κύπρος, Δανία και Πολωνία ) να αποφασίζουν σχετικά με τις δικές τους ειδικές προτεραιότητες.


Αποτελέσματα 
Στο τέλος αυτού του 18μηνου κύκλου του δομημένου διαλόγου, το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκρινε Ψήφισμα υπογραμμίζοντας τις σημαντικές συστάσεις από τη διαδικασία.


3ος Κύκλος Δομημένου Διαλόγου (από 1η Ιανουαρίου 2013 έως  30 Ιουνίου 2014) - «Κοινωνική ένταξη»
Ο τρίτος κύκλος του δομημένου διαλόγου είναι σήμερα στην τελική του φάση: η θεματική προτεραιότητας για τον κύκλο αυτό είναι η "Κοινωνική ένταξη των νέων σε όλη την Ευρώπη», με τις προεδρίες της  Ιρλανδίας, της Λιθουανίας και της Ελλάδας να συμμετέχουν. Οι κοινές συστάσεις θα αποτελέσουν τη βάση για τη σύνταξη των αποφάσεων του Συμβουλίου σχετικά με την κοινωνική ένταξη και την επιχειρηματικότητα των νέων.


Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον δομημένο διάλογο και ίσως ακόμη και να εμπλακείτε, μπορείτε πάντα να επικοινωνήσετε με την εθνική ομάδα εργασίας της Κύπρου για τον δομημένο διάλογο.

No comments:

Post a Comment