Monday, September 2, 2013

Ευρωπαικό Πρόγραμμα "Structures for youngster's dialogue"

Ευρωπαικό Πρόγραμμα "Structures for youngster's dialogue"

Το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου δέχεται αιτήσεις για τη συμμετοχή 4 εκπροσώπων νεολαίας ηλικίας 18 – 30 ετών, για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Structures for youngster’s dialogue», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλλα της Ισπανίας στις 17–22 Οκτωβρίου 2013. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στα πλαίσια της Δράσης 5.1 - Συναντήσεις νέων και αρμοδίων της πολιτικής για τη νεολαία, η οποία εμπίπτει στο Πρόγραμμα Νεολαία σε Δράση.

Το διεθνές σεμινάριο που θα διεξαχθεί στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, θα συγκεντρώσει 11 οργανώσεις και 44 συμμετέχοντες από 9 διαφορετικές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η βασική ιδέα του σεμιναρίου είναι η συνάντηση μεταξύ των φορέων χάραξης πολιτικής για θέματα νεολαίας από διαφορετικές κοινότητες και ενώσεις: τέχνες, μουσική, οικολογία, εκπαίδευση και τους μαθητές.

Η συζήτηση θα βασιστεί σε ένα διαρθρωμένο διάλογο σχετικά με την Ευρωπαϊκή ιθαγένεια μέσω της απασχολησιμότητας και της κινητικότητας στην εργασία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέσα από τις δραστηριότητες θα προωθηθεί η ανταλλαγή των καλών και κακών πρακτικών που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και της πολιτικής διαφάνειας. Το πρόγραμμα αποτελεί πρόσκληση για ελπίδα και αισιοδοξία, μεταφράζοντας τα λόγια σε πράξεις και φέρνοντας τους νέους πιο κοντά στους φορείς χάραξης πολιτικής.

Επίσης, θα υλοποιηθούν παράλληλες δραστηριότητες στις οποίες οι νέοι μπορούν να πληροφορηθούν για διαφορετικές κουλτούρες και επαγγέλματα του μέλλοντος στην Ευρώπη, στο πλαίσιο των στόχων της Ευρώπης 2020. Στόχος του σεμιναρίου είναι η δημοσίευση εγχειριδίου καλών και κακών πρακτικών και η προώθηση για ενεργή εμπλοκή μεταξύ των αρμοδίων χάραξης πολιτικής και τη νεολαία.


Όλοι οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως αποστείλουν την αίτηση συμμετοχής μαζί με το βιογραφικό τους σημείωμα (CV) στο Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου το αργότερο μέχρι τα μεσάνυνυκτα της Κυριακής, 1 Σεπτεμβρίου 2013.

No comments:

Post a Comment